Cukrárny jsou velice oblíbeným místem pro posezení s přáteli anebo prostě pro odpočinek u něčeho sladkého. Veškeré výrobky z cukráren bývají většinou sladké. Proto také název cukrárny. Jejich název je odvozen od slova cukr. Cukrárny vaří mnoho sladkých produktů pro naše mlsné jazýčky. Proto bychom je ale neměli navštěvovat až příliš často.
Veškeré produkty cukrárny.
Mezi jejich nejhlavnější produkty patří hlavně dortíky, zmrzlina anebo různě tvarované a různě zdobené zákusky. Tyto produkty jsou většinou vyráběny přímo v dané cukrárně v jejich kuchyni. Na výrobu všech možných dobrůtek jsou potřeba různé cukrářské potřeby. Díky nim vzniká ta dokonalá chuť. Proto je opravdu důležité, aby s nimi mistr cukrář uměl pracovat opravdu velice zručně. Jeho kouzlo a umění se promítá do všech cukrářských produktů. Cukrářské potřeby jsou v kuchyni hlavně od toho, aby mu usnadnili práci. Recepty na veškeré produkty jsou opravdovou nezbytností. Nejdůležitější ale je, cukrářova improvizace. Díky tomu může vždy vytvářet velice originální produkty. Takový Sacher dort je možné vytvořit na mnoho způsobů. Lze také vymýšlet kreativní kombinace. Nedávno jsem měl třeba tu čest ochutnat dort, který chutnal jako moje oblíbená koňaková špička. Vzali prostě jen náplně koňakové špičky a vložili tyto chutě do dortu. Tento dort byl opravdu vyvážený a troufl bych si říct, že byl mnohem lepší než jeho předloha. Díky této improvizaci je cukrárna schopná si udržet zákazníky. Proto stále cukráři vymýšlejí novější a chutnější produkty.