Všichni jsme ji v cukrárnách viděli. Mnohdy je možné mít různé typy. Ano, řeč je o chladící vitríně. Její kouzlo uvítají nejenom v cukrárnách ale všude tam, kde je potřeba něco chladit a zároveň mít vystavené pro zákazníky. Proto je ale jejich primární využití v cukrárnách. Kde jinde totiž narazíte na hromadu zboží, které by nevydrželo vystavené při běžné pokojové teplotě?
Více druhů znamená větší pohodlí a lepší výběr.
Chladící vitríny mohou mít více druhů. Jejich nejzákladnější rozdělení je hlavně podle velikosti. Dále jsou tu ale speciální typy vitrín. Mohou být s otočnými podstavci na dorty anebo volně stojící na zmrzlinu a zákusky. Některé tyto vitríny jsou také zároveň výdejní pulty. Díky této druhové rozmanitosti si vybere každý, kdo ji potřebuje, tu svou.
Chladící vitrína nejenom pro cukrárny.
Nevyrábí se pouze pro cukrárny. Jejich multifunkčnost je na první pohled viditelná. Dalším místem, kde je potřeba hlavně chladící vitrína ve formě výdejního pultu je třeba masna. Tam má ale speciální stolek na místě obsluhy, který slouží pro odložení vydávaného masa nebo výrobků z něj (šunky, salámy a podobně). Dále také musí mít přesnou délku a třeba případné zatočení do rohu přesně podle požadavku daného provozu. Konkrétně pro masny se spíše vyplatí chladící vitríny s možností spojování do sebe anebo vyrobené na míru přímo pro daný provoz. Volně stojící nebo vitríny s otočnými podnosy v masně asi těžko uvidíte. Proto jsou oblíbené hlavně u všemožných cukráren.