Jen těžko bychom hledali někoho, kdo by neměl rád zmrzlinu. V létě skvěle osvěží a i v zimě může dokonale obohatit nějaký dezert, například velmi populární horké maliny. Jednoduše řečeno, zmrzlina je cukrářství naprosto nepostradatelná. Užít a připravit si ji však můžete i v domácích podmínkách. Jak na to? To zjistíte v dnešním článku.

Domácí zmrzlina? Žádný problém!

Abychom mohli připravit zmrzlinu přímo v naší kuchyni. V první řadě budeme potřebovat dobrý recept a kvalitní suroviny. Základem je smetana. Ovšem můžeme najít i recepty, které ji nezmiňují, ale to už prostě není to pravé ořechové. Kromě smetany budeme potřebovat, cukr, mléko, vanilkový lusk nebo vanilkový cukr, žloutky a trochu strouhané čokolády. Žloutky smícháme s cukrem a mícháme dokud nezískáme pěnu světlé barvy. Následně vše vaříme dokud nám směs nezhoustne. Co dál? Následně přidáme zbylé ingredience a vše dáme do mrazáku nebo můžeme využít výrobníky kopečkové zmrzliny a za pár chvil je vynikající zmrzlina na světě. Ideální zákusek na parné letní dny. A když už máme to léto, proč si nepřipravit také výbornou ledovou tříšť? S tímto si hravě poradí výrobník tříště. V zásadě se jedná o drtič ledu, do kterého následně přidáte ovoce nebo ovocný sirup a je hotovo. Výrobník tříště je nepostradatelným doplňkem každé profesionální kuchyně, to však neznamená, že v domácích podmínkách neměl využití. Naopak, jakmile si ho pořídíte, nedáte na něj dopustit. Kromě ovocné ledové tříště jej můžete využít i k přípravě alkoholických nápojů nebo pomocí tříště můžete nápoje chladit. Využití se meze nekladou. Společně s výrobníky kopečkové zmrzliny je výrobník tříště nenahraditelným pomocníkem během horkých letních dní, kdy vám poskytnou úlevu od veder a navíc si ještě na finálních produktech dokonale pochutnáte vy i vaši blízcí. Je to investice, která rozhodně stojí za zvážení. Jak je to u vás doma? Využíváte tyto produkty?

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *